Keuken

Het keukenontwerp werd gemaakt voor een bedrijvig persoon met een drukke baan in de journalistiek. Iemand die geregeld in het buitenland verblijft voor professionele redenen. Ze blogt en vlogt ondermeer op sociale media over ‘food’. De keuken is ontworpen met eenvoudige vormen om rust en structuur te brengen in de leefomgeving. Het gebruik van natuurlijke materialen geeft de keuken een 'naturel feel'. Aan het raam is voldoende zitplek om overdag maximale lichtinval te voorzien als onze journaliste van thuis uit aan het werk is. De keuken is een open omgeving waar eenvoudig foto’s kunnen worden gemaakt voor sociale media. Ook is de ruimte geschikt voor mensen uit te nodigen en op een efficiënte manier uitleg te kunnen geven rond het werkblok. Maw een functionele omgeving waar het aangenaam zitten is, en dit zowel om te koken als om te werken.

Loft Urban Farming

Er werd gevraagd een woongelegenheid te ontwerpen voor 2 personen die hun vrije tijd besteden aan urban farming. Om het totale pand optimaal te benutten en licht doorgang te geven werden alle ruimtes volledig open gehouden. Met dakkoepels werd de middenstrook voldoende belicht. Op deze manier werd er maximaal licht geprojecteerd en kan men ook planten en kruiden binnen plaatsen. Via het grote stalen raam achteraan werd de urban farming als een serre-ervaring naar binnen gebracht. De tuin is onderverdeeld in gestructureerde kast-systemen die een functionele voorziening hebben voor water. Achterin de tuin wordt alles gestockeerd en is er een sauna gelegen om aan het einde van de dag samen te genieten. Het is een ontwerp waar veel groen aanwezig is met als draagvlak voorzieningen voor planten en kruiden, en dit zowel binnen als buiten.

Expografie Lynne Cohen

Op een gegeven oppervlakte van 16m² werd een expografie georganiseerd rond een gerenommeerde fotograaf ‘Lynne Cohen’. Uit de box van 16m² mocht er een maximale oppervlakte aan lichtinval worden weggesneden. Door te spelen met vorm en het gegeven blok in te delen in 3 secties onstond er een ‘story telling’. Door telkens een bepaalde serie foto’s uit het oevre van de fotograaf in elke afzonderlijke sectie te presenteren werd er een unieke ervaring en gevoel opgewekt bij de toeschouwer.

Immo KANTO

De ontwerpvraag bestond erin om een bedrijfsruimte te ontwerpen voor een vastgoedkantoor met 3 partners en 3 administratieve medewerkers. De werkruimte moest rust en degelijkheid uitstralen. Het vastgoedkantoor wil vertrouwen uitdragen en wil de weerspiegeling van een professioneel kader. Om rust in de ruimte te genereren werd er gekozen voor een houten ondergrond en groene accenten. Door een massieve pijler te gebruiken aan de inkom kon er een bureau worden gecreëerd. Deze massieve pijler doet ook functie als zuil voor de verlichte benaming. Zo is het bedrijf van op afstand steeds zichtbaar. De keuken en vergaderruimtes werden achterin geplaatst zodat de werkplek vooraan van een volledige lichtinval kan genieten.

COZI cohousing zichem

In een oud stationsgebouw te Zichem werd een ontwerp uitgetekend voor een cohousing. Het Project ‘COZI’ is een gezellig samenwonen tussen jong en oud in een modern en functioneel kader. Er werd na een analytische studie gekozen voor twee 55-plussers in combinatie met twee gezinnen. Door deze koppeling ontstaat er opnieuw een sociale cohesie of hypothetische gezinsstructuur. De gezinnen en 55-plussers leven zoveel als mogelijk met elkaar en vullen aan waar kan. Wat betreft de stijl en organisatie werd er afgestapt van de traditionele cohousing. Het gebouw werd ingericht met aandacht voor de oude elementen en behoud van het waardevolle patrimonium, maar anderzijds werd er ook gekozen voor een moderne invulling van het pand dat aantrekkelijk is voor iedereen. Er werden gezellige hoekjes en plaatsjes gecreëerd die het voldoende aan eventuele privacy waarborgen. Het is een lichtrijke omgeving die knus aanvoelt en dynamisch is om te wonen op een centrale ligging voor een leuke toekomst. COZI is de brug/verbintenis tussen gezinnen en een generatie op leeftijd.